Personeels- en salarisadministratie, wij regelen het
Personeels- en salarisadministratie, wij regelen het

Pensioenadvies voor het onderwijs

Als onderwijsinstelling moet u uw medewerkers verplicht aanmelden bij het ABP, het pensioenfonds voor overheid en onderwijs. Het ABP streeft er met haar pensioenregeling naar om 75% van het gemiddelde loon op te bouwen en de pensioenuitkeringen te indexeren.

Wanneer met pensioen?

In Nederland is de richtleeftijd waarop we met pensioen kunnen gaan per 01-01-2018 68 jaar. Oudere werknemers hebben vaak een prepensioen opgebouwd. Zij kunnen daar de komende jaren nog gebruik van maken door eerder te stoppen met werken. Het ouderdomspensioen gaat standaard in wanneer een medewerker voor het eerst AOW ontvangt. De ingangsdatum voor AOW loopt de komende jaren op naar 67 jaar en 3 maanden.

Wat kan Van Oers Onderwijs voor u betekenen?

Van Oers staat bekend als pensioenspecialist. Wij geven onafhankelijke lezingen over alle ins en outs van pensioenregelingen, ook die van het ABP. Natuurlijk vertellen we daarbij hoe u de pensioensituatie van uw medewerkers bij ouderdom, arbeidsongeschiktheid en overlijden kunt optimaliseren. Het kan bijvoorbeeld interessant zijn voor bepaalde groepen medewerkers om extra in de pensioenregeling te storten, zodat zij eerder kunnen stoppen met werken. Over deze en andere situaties en pensioenvraagstukken die voor uw onderwijsinstelling spelen adviseren wij u graag.

Neem contact met ons op
Voor- en achternaam:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*