Wij adviseren u omtrent de cao onderwijs
Wij adviseren u omtrent de cao onderwijs

Wet werk en zekerheid voor onderwijs

Met de intrede van de Wet werk en zekerheid zijn er veranderingen op het gebied van flexibele arbeid, ontslag en WW gekomen. Dit geldt overigens alleen voor het bijzonder onderwijs. Wat de belangrijkste veranderingen zijn?

  • Flexibele arbeid: met deze wet wil de overheid meer zekerheid bieden voor leerkrachten. Globaal betekent dit dat het schoolbestuur zes tijdelijke vervangingscontracten in drie jaar aan mag bieden. Na deze zes vervangingscontracten moet de invaller een vast contract krijgen.
  • Transitievergoeding: medewerkers die een dienstverband hebben van minimaal 24 maanden, hebben recht op een vergoeding bij onvrijwillig ontslag of als het contract afloopt.

Hoe kunt u hier het beste mee omgaan? Dat is waar onze specialisten u in ondersteunen.

Problemen veroorzaakt door Wet werk en zekerheid

De Wet werk en zekerheid heeft voor veel problemen gezorgd bij het primair onderwijs. Heeft u ook meer moeite om zieke leraren te vervangen? Merkt u dat het vervangen ook veel duurder is geworden? Nog meer leraren vast in dienst nemen, is haast onmogelijk. Hoe kunt u nu het beste omgaan met die wet? Dat is waar wij u bij helpen. Wij wijzen u op de mogelijkheden en valkuilen van uw cao en van de Wet werk en zekerheid. Op die manier kunt u uw onderwijsinstelling zo optimaal mogelijk draaiende houden. Efficiëntie, uitvoering en advies, dat is waar wij sterk in zijn. Wij zijn meer dan alleen uw personeels- en salarisadministrateur en financieel administrateur. Wij zijn uw sparringpartner en kritische vriend.

Wilt u meer weten omtrent de Wet werk en zekerheid, wat dat voor u betekent en hoe u daar mee om moet gaan? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten. 

Wij adviseren omtrent de cao
Neem contact met ons op
Voor- en achternaam:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*