Wij adviseren u omtrent de cao onderwijs
Wij adviseren u omtrent de cao onderwijs

Het Vervangingsfonds

Het Vervangingsfonds is een veel besproken onderwerp binnen het onderwijs. Ondanks dat uw ziekteverzuim nog zo laag is, er valt altijd wel een keer iemand uit. Om de kwaliteit van uw onderwijs te waarborgen, wilt u dat er een vervanger wordt geregeld. Bent u aangesloten bij het Vervangingsfonds? Dan hoeft u de vervangingskosten niet zelf te betalen. U betaalt hier premie voor. Door deze premies worden de vervangingen bekostigd. U bent geen eigen risicodrager. Merkt u dat het ziekteverzuim en de vervanging te hoog is of wordt? Onze ervaren onderwijsspecialisten helpen u. Wij zorgen dat u grip krijgt op uw vervangingskosten en op het ziekteverzuim.

Eigen risicodrager Vervangingsfonds

Het is mogelijk geworden om met terugwerkende kracht uit het Vervangingsfonds te stappen en Eigen Risicodrager voor vervanging te worden. Als Eigen Risicodrager moet u de vervangingskosten zelf betalen. U kunt wel gebruik blijven maken van de diensten die het Vervangingsfonds aanbiedt. Om Eigen Risicodrager te worden moet u aan een aantal voorwaarden voldoen.

Als schoolbestuur is het wel mogelijk om uw vervangingskosten omtrent het ziekteverzuim deels af te dekken. U heeft namelijk keuze uit vier financiële varianten:

  • Wachtdagenmodel met eigen risico van 14 kalenderdagen
  • Wachtdagenmodel met eigen risico van 42 kalenderdagen
  • Stop loss model met een eigen risico in vaste bedragen

Waarom Eigen Risicodrager?

Indien u alles goed geregeld heeft, kan het veel financiële voordelen opleveren. Sinds de nieuwe cao moet u aan meer vervangingseisen voldoen. Dit heeft te maken met de Wet werk en zekerheid. U loopt dan het risico om een vast dienstverband aan te gaan zonder dat u dat wilt. Bent u Eigen Risicodrager, dan heeft u meer mogelijkheden omtrent het inzetten van uw medewerkers. Andere redenen om Eigen Risicodrager te worden zijn:

  • U draagt grotendeels het risico al voor ouderschaps-, zwangerschaps- en bevallingsverlof
  • Vaak declareren scholen veel minder dan dat zij premie betalen
  • Er zijn herverzekeringsmogelijkheden die wellicht aantrekkelijker voor u zijn

Bent u al eigen risicodrager, maar ziet u uw voordeel verdampen? Neem contact op met Van Oers Onderwijs. Wij zorgen dat u alles onder controle krijgt en dat u de verwachte voordelen ook daadwerkelijk krijgt. Ook als u eigen risicodrager wilt worden, kunt u bij ons terecht. Neem vrijblijvend contact op.

 

 

Wij adviseren omtrent de cao
Neem contact met ons op
Voor- en achternaam:*
Telefoonnummer:*
E-mailadres:*